TIBETANSKE VAJE – VRELEC MLADOSTI

 

Ni naključje, da berete te vrstice. Tako, kot ni naključje, da si želite ponovno počutili »žive« in iščete nekaj, kar bo dvignilo vašo strast do življenja. Tibetanske vaje se vam ponujajo kot korak proti spremembi vašega življenja na bolje. So kot nalašč za vse, ki iščejo nekaj dostopnega, kar ne vzame preveč časa, kar umiri in osredotoči in istočasno pripelje do dobrega počutja. Rezultat bo prišel kot prožnost telesa in duha, kot energija od katere boste kar »pokali« in tudi kot mladostno počutje in izgled, po katerem vsi hrepenimo. Pet enostavnih vaj bo razvilo vašo samodisciplino tako fizično, mentalno in duševno. Ne samo, da boste doprinesli k lastnemu opolnomočenju, vaša sprememba bo motivacija drugim, da dosežejo svoj življenjski potencial.

KAJ SO TIBETANSKE VAJE?

Tibetanske vaje so serija petih vaj oziroma obredov, ki spominjajo na jogo in zajemajo tudi dihalne tehnike. Vsako vajo ponavljamo 21 krat, vsak dan. Med vsako izmed petih vaj naredimo dihalno tehniko za dvig energije. Celoten program vam bo vzel med 15 in 20 minut dnevno. Hitrim tudi manj.

KAKO VAJE DELUJEJO?

Povezave med čustveno bolečino in zdravjem-boleznijo ni moč spregledati. Lahko si sicer zatisnemo oči, naš čustveni in energetski svet pa kljub temu vplivata na naše zdravje-bolezen. Tibetanske vaje delujejo na to povezavo in kakor tudi na vse vidike našega življenja – fizične, mentalne, čustvene, duševne in energetske. Po izročilu tibetanskih menihov, ki naj bi bili začetniki prakticiranja vaj, je razlika med zdravim in ne zdravim, mladim in manj mladim človekom v vrtenju njegovih 7  energetskih centrov – čaker. Če se vrtijo normalno, kar pomeni enakomerno hitro v isto smer, ki je proti desni, je naše zdravje dobro, mi smo vitalni in polni energije in naše počutje je odlično. Vaje povzročijo, da se delovanje naših čaker normalizira, mi pa to občutimo kot harmonijo, ravnovesje, zmanjšanje napetosti, jeze in negativizma.

KAJ ŠE LAHKO PRIČAKUJETE?

Vsak, ki redno prakticira Tibetanske vaje, vključno z mano, vam bo naštel najmanj štiri od spodaj naštetih dobrobiti Tibetanskih vaj:

-          Drastičen dvig energije

-          Večja samodisciplina

-          Povečana motivacija

-          Večja umirjenost

-          Večja jasnost misli

-          Zmanjšanje okorelosti telesa in misli

-          Izboljšanje drže

-          Izboljšanje spanca

-          Povečanje mišične mase

-          Izboljšanje hormonskega ravnovesja (menopavza, PMS)

-          Povečano dobro počutje in občutek zadovoljstva

-          Pravilnejše dihanje

-          Mladostnejši izgled

-          Zmanjšanje bolečin

-          Gibljivi sklepi

ALI SO KAKŠNE OMEJITVE?

Če ste zdravi, omejitev ni. Če pa imate kaj od naštetega, pa se posvetujte z vašim zdravnikom:

-          Povišan ali prenizek krvni pritisk

-          Povečano srce

-          Neenakomerno bitje srca

-          Pred kratkim preživet srčni infarkt

-          Multipla skleroza

-          Parkinsonova bolezen

-          Rak

-          Duševne bolezni

-          Operacija v zadnjih 6 mesecih

-          Poškodbe ali bolezni hrbtenice

-          Težek artritis

-          Glavkom

Naštete bolezni niso same po sebi omejitev za Tibetanske vaje, je pa nujen predhoden posvet z zdravnikom. Gre za vaše zdravje!

KAKO POTEKA TEČAJ?

Ni vseeno kako delamo vaje. Učenje po knjigi Vrelec mladosti je lahko zabavno, vendar nam ne da vseh informacij, ki jih potrebujemo za pravilno izvedbo. Ker naredimo vsak dan 105 ponovitev, kar na leto znese okoli 38.000 ponovitev, je izjemno pomembno, da jih delamo pravilno. Da se tega naučimo, sem se odločila, da organiziram tri stopenjski tečaj. Delam jih že štiri leta in morala sem narediti kar precej prilagoditev, da si nisem pridelala poškodb.

Na prvem tečaju se bomo naučili osnov, prilagojene izvedbe vaj, osnov o delovanju čaker in meridianov, osnovne dihalne tehnike. Po petih tednih bo sledil nadaljevalni tečaj, kjer bomo vaje nadgradili z dihalnimi tehnikami,  vajami prizemljevanja, dopolnili znanje o čakrah, meridianih in avri. Čez nadaljnjih pete tednov se dobimo na izpopolnjevalnem tečaju, kjer se bomo naučili uporabe afirmacij med vajami in izpopolnili izvedbo vaj. Na zadnjem tečaju bodo že precej vidne spremembe. Vsak tečaj bomo zaključili z vajo sproščanja – vodeno meditacijo.

KAKŠNA JE VAŠA INVESTICIJA?

Karkoli izboljša vaše zdravje pravzaprav nima vrednosti. Mi ljudje smo stvarem postavili merljive enote v denarju. V bistvu pa gre za izmenjavo. Vaša investicija oziroma izmenjava znaša 60,00 EUR za celoten tečaj. Na prvem tečaju plačate 40,00 EUR in na tretjem 20,00 EUR.  

ŠE KAJ?

Na tečaj se je potrebno prijaviti na email: polonastrasekborko@gmail.com ali na telefon 070 408 361.

Dodatna navodila dobite ob prijavi.